Αθήνα: Ανακοίνωση λήξης της κατάληψης του κτηρίου Γκίνη στο Πολυτεχνείο

Σήμερα 9 Ιούλη 2016 λήγουμε την κατάληψη του κτηρίου Γκίνη στο Πολυτεχνείο. Για κάτι περισσότερο από 4 μήνες, το κτήριο Γκίνη λειτούργησε αφενός ως χώρος στέγασης μεταναστ.ρι.ών, αποτελώντας καταφύγιο για εκατοντάδες αποκλεισμένων στην καρδιά της Αθήνας, κι αφετέρου εξεγερσιακό εργαστήρι και σημείο συνάντησης ανάμεσα σε ανθρώπους από διαφορετικούς τόπους, με διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες στη βάση των προταγμάτων της αυτοοργάνωσης, της αμφίδρομης αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων και της άμεσης δράσης ενάντια σε κράτος και Κεφάλαιο.

Η επιλογή της λήξης της κατάληψης δεν σχετίζεται ούτε με τη διαρκή στοχοποίηση του εγχειρήματος από τους ρουφιάνους των ΜΜΕ, ούτε εξαρτάται από τις πιέσεις και απειλές των πρυτανικών Αρχών, αλλά ούτε κι από τη συκοφάντηση του εγχειρήματος από τα ψηφοθηρικά κατακάθια της αριστεράς και των συνοδοιπόρων τους. Η απόφασή μας να ολοκληρώσουμε αυτό το πείραμα αφορά αποκλειστικά τον επανακαθορισμό της στρατηγικής μας προς επίτευξη των ανατρεπτικών σκοπών μας.

Αναλαμβάνουμε πλήρως και περήφανα την ευθύνη για την άτεγκτη στάση μας απέναντι σε όλους όσους θεωρούμε εχθρούς της ελευθερίας και υπεύθυνους για την παρούσα συνθήκη γενικευμένης μιζέριας και καταπίεσης. Αντίστοιχα, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για την πολιτική και φυσική περιφρούρηση των θεμελιωδών αξιακών χαρακτηριστικών του εγχειρήματος όπως αυτά καθορίζονταν στο αυτοπαρουσιαστικό κείμενο της κατάληψης.

Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα ενάντια σε πατρίδες, σύνορα, στρατούς και αστυνομίες, ενάντια στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές κατασταλτικές πολιτικές, ενάντια σε κάθε εξουσιαστή, από τα πιο επιφανή στελέχη της υπερεθνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ, μέχρι και το τελευταίο τσιράκι των θεσμών αυτού του συστήματος κυριαρχίας.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ/ΟΙ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

Κατάληψη Θεμιστοκλέους 58
και αλληλέγγυα συντρόφια