Χιλή: Άρση της προφυλάκισης για την Πας και την Κρυστάλ, που συνελήφθησαν στις 29 Μάρτη

Γεια χαρά, αλάνια, σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι στις 2 Μάη, κατά τις 10 το πρωί, τροποποιήθηκε το κατηγορητήριο εις βάρος των 4 συλληφθέντων της 29ης Μάρτη στη γειτονιά Λα Βικτόρια. Ο Χαβιέ κατηγορείται για εμπρηστική επίθεση εναντίον καραμπινιέρων, ο Μιγκέλ για εμπρηστική επίθεση σε λεωφορείο της εταιρείας Transantiago, ενώ η Πας και η Κρυστάλ για πρόκληση σοβαρών ταραχών.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, άρθηκε το μέτρο της προφυλάκισης για τις δυο συντρόφισσες και αντικαταστάθηκε με τον όρο της υποχρεωτικής παρουσίας ενώπιον των Αρχών μία φορά το μήνα για όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα (που δεν έχει παραταθεί μέχρι στιγμής, άρα κανονικά λήγει στις 28 Μάη).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 17.30, η Πας και η Κρυστάλ βγήκαν απ’ τη φυλακή του Σαν Μιγκέλ, όπου τις υποδέχτηκαν διάφορα συντρόφια, φίλοι και συγγενείς τους.

Όσον αφορά τον Χαβιέ και τον Μιγκέλ, η ακροαματική διαδικασία σχετικά με την επανεξέταση των περιοριστικών όρων ορίστηκε για την Πέμπτη, 15 Μάη.

Ευχαριστούμε θερμά για τη διάχυση των πληροφοριών που ’χουμε στείλει, κι ελπίζουμε να μπορέσετε να διακινήσετε και το παρόν.

Στην ενημέρωσή μας γράφουμε επίσης για την κατάσταση του Μιγκέλ ώστε να μπορέσει κανείς να σχηματίσει μια συνολική εικόνα της υπόθεσης, κι όχι γιατί καλούμε σε αλληλεγγύη προς το πρόσωπό του. Η στήριξή μας επικεντρώνεται στους Χαβιέ, Πας και Κρυστάλ, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις ιδίως στον Χαβιέ, έχοντας ωστόσο κατά νου ότι η δίωξη συνεχίζεται και πως οι δικαστικές αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Νικολάς Σαντοβάλ προ μερικών εβδομάδων.

Χαβιέ, Πας και Κρυστάλ, παρόντες!
Σολ, Κρυστάλ και Πας, σε αντίσταση!

Χαιρετισμούς!
Ομάδα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 29ης Μάρτη