Μεγάλη Βρετανία: Η αστυνομία έκανε επιδρομή σε κατάληψη του Μπρίστολ, καταζητώντας ύποπτο(υς) ταραχών

Συγκρούσεις 3.000 ανέργων με μπάτσους, Μπρίστολ, 23 Φλεβάρη 1932

Η αστυνομία, με περισσότερα από δέκα βαν και μονάδα συλλογής αποδεικτικών στοιχείων, εισέβαλε σε μία κατάληψη στο Παρκ Ρόου το απόγευμα της 17ης Αυγούστου 2011 αναζητώντας έναν άνδρα.

Οι μπάτσοι έψαχναν και επιχείρησαν να κατασχέσουν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, σφυριά, γάντια, μπογιές, αναρχικά έντυπα και υλικό συναφές με Indymedia. Αυτό δείχνει πως η έφοδος σχετιζόταν με την πρόσφατη επίθεση κατά των γραφείων της Evening Post στο Μπρίστολ, τη νύχτα της Πέμπτης, 11 Αυγούστου.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων (National Union of Journalists, NUJ) και τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι από τα κατασταλτικά εργαλεία του καπιταλιστικού συστήματος, είναι κώλος και βρακί με τους Βρετανούς πολιτικούς και την άρχουσα τάξη.

Ακολουθεί ο λόγος για την επίθεση εναντίον της Evening Post στο Μπρίστολ:

«Την Πέμπτη το βράδυ, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης και σε όλο το Μπρίστολ, σπάσαμε όλα τα μπροστινά κάτω τζάμια και μερικά από τα πάνω παράθυρα στην έδρα της Evening Post, και διακοσμήσαμε την πρόσοψη με βόμβες μπογιάς. Η φυλλάδα υπολόγισε περίπου 20.000 λίρες ζημιά.

Τα μίντια δαιμονοποιούν εκείνους που επιλέγουν να αντισταθούν και να αντεπιτεθούν, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για περισσότερη καταστολή εναντίον όλων μας.

Προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή μας από τους πραγματικούς καθημερινούς αληταράδες και κλέφτες, τους μπάτσους και τους καπιταλιστές, οι οποίοι επιδίδονται σε μεγάλης κλίμακας ληστείες και δολοφονίες, και κατά κανόνα τη βγάζουν καθαρή.

Αυτό συγκαταλέγεται στη διχαστική στρατηγική των κυρίαρχων, προκειμένου να μας κάνουν να φοβόμαστε και να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου ώσπου να ταχθούμε με τις Αρχές ενάντια σε εξεγερμένους.

Αυτή η ενέργεια έγινε από ανθρώπους που δεν είναι αφελείς. Δεν το πιάνουν: η οργή μας είναι μια ανεμπόδιστη δύναμη, που δε θα σταματήσει με γκλομπ ή σφαίρες – αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα για ένα μέλλον απόλυτης ελευθερίας που ακόμα δεν έχουμε δει.

Όταν πέφτουν οι μάσκες κι ο κοινωνικός πόλεμος είναι πιο ξεκάθαρος από ποτέ, έρχεται η απάντηση του ταξικού εχθρού στα καθεστωτικά ΜΜΕ για να χρησιμεύσει ως ένα ακόμη όπλο εναντίον όλων μας, που θέλουμε κάτι καλύτερο για τη δική μας ζωή και των μελλοντικών γενιών.

Τ’ αφεντικά και οι πολιτικοί χτυπιούνται για να τους δει ο κόσμος με σκούπες στους δρόμους – τα δικά τους χάλια πληρώνουν, τα όρια χαράχτηκαν: κάπως έτσι μοιάζει η Μεγάλη γαμημένη Κοινωνία».

Ενάντια στην κρατική καταστολή,
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ!

πηγές: 1, 2, 3