Μπρέσια, Ιταλία: Όλοι οι μετανάστες κατέβηκαν απ’ το γερανό μετά από 17 μέρες διαμαρτυρίας

Συνέχεια ενημέρωσης για τη διαμαρτυρία μεταναστών που είχαν ανέβει σε γερανό στην Μπρέσια Ιταλίας.

Στις 8 Νοεμβρίου, ολόκληρη τη μέρα, η αστυνομία χρησιμοποίησε βία κατά των συγκεντρωμένων κάτω απ’ το γερανό σε ένδειξη αλληλεγγύης. Στο τέλος της μέρας, 30 άτομα είχαν προσαχθεί και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία, ενώ 6 άτομα συνελήφθησαν με κατηγορίες.
Και τις επόμενες μέρες η αστυνομική βία δημιούργησε πολλά προβλήματα στους συγκεντρωμένους κάτω απ’ το γερανό. Δώδεκα «μετανάστες χωρίς χαρτιά», που βρίσκονταν εκεί για την υποστήριξη των αδελφών τους, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε διαφορετικά CIE (Κέντρα Αναγνώρισης και Απέλασης). Μάθαμε ότι όλοι οι συλληφθέντες μετανάστες απελάθηκαν στις χώρες τους τις επόμενες μέρες των συλλήψεων.

Στις 13 Νοέμβρη η FN (Forza Nuova, «Νέα Δύναμη» – θα μπορούσε να συγκριθεί με τη Χρυσή Αυγή) διοργάνωνε μια φασιστική εθνικιστική εκδήλωση στην Μπρέσια, αλλά στις 11 Νοεμβρίου οι φασίστες αποφάσισαν να αναβάλουν την εκδήλωση για 20 μέρες αργότερα, λόγω της μεγάλης κίνησης αλληλεγγύης κάτω απ’ το γερανό, αλλά κι επειδή η κίνηση ANTIFA είχε οργανώσει αντιφασιστική διαδήλωση στην ίδια περιοχή, την ίδια ώρα για τις 13 Νοέμβρη. Στην αντιφασιστική διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, που για την Ιταλία, και μάλιστα για την Μπρέσια -γνωστή ρατσιστική [ενάντια στους μετανάστες] πόλη- είναι μεγάλος αριθμός για αντιφασιστική δράση. Στην πλατεία, κάτω από το γερανό όπου οι μετανάστες διαμαρτύρονταν, σημειώθηκαν συγκρούσεις και η αστυνομία προσήγαγε 5 άτομα.

http://www.youtube.com/watch?v=KCGJeyy-6rM

Στις 15 Νοεμβρίου, στις 21:00 περίπου, οι τελευταίοι 4 μετανάστες που ήταν ακόμη πάνω στο γερανό κατέβηκαν, μετά από 17 μέρες διαμαρτυρίας… στα 35 μέτρα. Άλλοι 2 μετανάστες είχαν κατέβει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας (λόγω των άθλιων συνθηκών).

Τις τελευταίες μέρες η αστυνομία χρησιμοποίησε όλα τα πιθανά μέσα (νομικά και μη) προκειμένου να σκληρύνουν τις συνθήκες διαμαρτυρίας των νέων αυτών παιδιών, που θεωρούμε αδέλφια μας και εκπροσώπους μας πάνω στο γερανό, που ήταν ήδη στο όριο λόγω του κρύου και της βροχής.

Τα καθεστωτικά ΜΜ«Ε» λένε ότι οι μετανάστες σταμάτησαν τη διαμαρτυρία τους χάρη σε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις Αρχές. «Συμφωνία» εννοούν τη διαθεσιμότητα της (αντίστοιχης) νομαρχίας, μέσω ενός κειμένου, να συζητήσει με τους μετανάστες και τις οργανώσεις που τους υποστηρίζουν, με το οποίο ζητά τη δημιουργία μιας σειράς συζητήσεων με τα θεσμικά όργανα για την απάτη εις βάρος των μεταναστών, κι επιπλέον, την άδεια να συνεχίσουν καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Μπρέσια.

O ίδιος ο δήμαρχος της Μπρέσια (μέλος του πολιτικού κόμματος του Μπερλουσκόνι) «διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι τίποτα δεν έχει υποσχεθεί ακόμα».

Οι μετανάστες είναι στο αστυνομικό τμήμα της Μπρέσια για τη «διαδικαστική γραφειοκρατία», και η αστυνομία δήλωσε ότι θα απελευθερωθούν σύντομα.