Λυόν, Γαλλία: Από την αντιφασιστική πορεία (9/4)

Πάνω από 2.000 άτομα συμμετείχαν το Σάββατο, 9 Απριλίου, στην πορεία ενάντια στο φασισμό που οργάνωσε στη Λυόν η συλλογικότητα 69 της επαγρύπνησης ενάντια στην ακροδεξιά, προκειμένου να αντιταθεί στην αύξηση των φασιστικών επιθέσεων και να απαιτήσει το κλείσιμο του νεοναζιστικού στεκιού του Ζερλάν (περισσότερες πληροφορίες στα γαλλικά).

http://www.youtube.com/watch?v=88bwx_v_yCY&feature=player_embedded

Κάτω από έναν καλοκαιριάτικο ήλιο, η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Bellecour και, μέσα σε λίγο χρόνο, έφτασε στην πλατεία Jean Macé. Η πορεία είχε λιγότερη συμμετοχή από πέρυσι, αλλά φάνηκε πιο αποφασισμένη.

Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν είχαν τόσο κόσμο όσο στην προηγούμενη πορεία, κατά την οποία ορισμένοι συνδικαλιστές είχαν δεχτεί επίθεση. Ο δυναμισμός των ριζοσπαστικών αντιφασιστικών μπλοκ, ιδιαίτερα καλά εξοπλισμένων, αναπλήρωσε ωστόσο και με το παραπάνω.

Αφού έφτασε στην πλατεία Jean Macé όπου αμάξια της αστυνομίας είχαν μπλοκάρει τον δρόμο που οδηγεί στο νεοναζιστικό στέκι, ένα μεγάλο τμήμα της πορείας κατευθύνθηκε πίσω προς την πλατεία Bellecour και έπειτα προς το Terreaux. Τελικά αυτό το τμήμα της αυθόρμητης πορείας ήταν το πιο απολαυστικό και οι γεμάτοι από περαστικούς δρόμοι δονήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα από συνθήματα όπως «Alerta Antifascista» και «Lyon Antifa».

Μεγάλος αριθμός CRS είχαν μπλοκάρει το δρόμο που οδηγεί από την πλατεία Jean Macé προς το Ζερλάν κι είχαν τοποθετήσει ακόμα και κιγκλιδώματα.

Η πορεία της επιστροφής!

Πηγή: rebellyon.info

No Comments “Λυόν, Γαλλία: Από την αντιφασιστική πορεία (9/4)”