Αργεντινή: Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των τηλεφωνημάτων-φάρσα για τοποθέτηση βόμβας

Το υπέροχο μονοπάτι προς την Απόλυτη Λευτεριά

Προχώρα αργά ή με βιάση
αλλά προχώρα…
Σκέψου χαμηλόφωνα ή δυνατά
αλλά σκέψου…
Στεναγμός είναι η ζωή
και όποιος δεν αυτοκαθορίζεται,
ούτε σπέρνει
ούτε θερίζει
ούτε ευχαριστιέται
ούτε χαίρεται την ύπαρξη.
Προχώρα!
Σκέψου!

—Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα

Λάβαμε γνώση της ανακοίνωσης του Πυρήνα Συνωμοτών για την Επέκταση του Χάους/ Φίλοι της Γης/ Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, που μας κοινοποιήθηκε στις 22 Ιούνη και στην οποία ασκούν κριτική (ή μάλλον επιτίθενται) σε δύο συγκεκριμένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Μπουένος Άιρες: μία απειλή για τοποθέτηση βόμβας σε ένα υποκατάστημα της εταιρείας Falabella, και μία ακόμα στο θέατρο Κολόν. Την ευθύνη για την τελευταία την έχουμε αναλάβει εμείς.

Κουβεντιάσαμε αρκετά για το αν έπρεπε να στείλουμε την παρούσα ανακοίνωση ή όχι, και τελικά αποφασίσαμε να το κάνουμε, αλλά πρωτίστως να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θέλουμε να μπούμε σε κανενός είδους διαδικτυακό ντιμπέιτ ή «να βρούμε μια τρύπα σε κάποια διαδικτυακή σελίδα του ακρατικού γκέτο». Δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, αλλά ναι, μας ενδιαφέρει να αποσαφηνίσουμε κάποια σημεία.

– Αν γινόμαστε «βαρετοί» δεν μας νοιάζει, γιατί ούτως ή άλλως δεν μας ενδιαφέρει να διασκεδάσουμε κανέναν. Ναι, εφορμούμε με χαρά, αλλά όχι για να σπάμε πλάκα.

– Λένε ότι «η στάση μας δεν οδηγεί σε τίποτ’ άλλο από την επιτάχυνση της καταστολής». Τυπικό επιχείρημα των κομμάτων της αριστεράς. Σε αυτή την περίπτωση, αν οι δράσεις μας εντείνουν την καταστολή, τι θα έλεγαν για την πυρπόληση μιας τράπεζας ή ενός αυτοκινήτου;

– Οι ενέργειές μας συνεισφέρουν στην καταστροφή του κράτους/Κεφαλαίου, και «δεν παίζουμε την κοινωνική επανάσταση», είμαστε κομμάτι της.

– Αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι «αυτά τα πεπραγμένα τίποτα το επαναστατικό δεν έχουν», ενώ φαίνεται να καθορίζουν ποιος «αξίζει την περηφάνια του να ’ναι μέλος της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας και του Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου». Μήπως θα ’πρεπε να τους ζητήσουμε να μας υποδείξουν πού πρέπει να υπογράψουμε κάνα συμβόλαιο ή που καταθέτουμε αίτηση για την κάρτα μέλους, ώστε να ’μαστε μέλη της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας και του Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου;

Την απειλή στο θέατρο Κολόν την πραγματοποιήσαμε για να αποσταθεροποιήσουμε την τάξη στο εν λόγω μέρος, προκαλώντας χάος, μνημονεύοντας το σύντροφο Σεβερίνο Ντι Τζοβάννι, ο οποίος τον Ιούνη του 1925, μαζί με άλλα συντρόφια, μπαχάλεψε μια εκδήλωση των Ιταλών και Αργεντινών μπουρζουάδων φασιστών που λάμβανε χώρα στο ίδιο θέατρο. Τα καταφέραμε. Όπως ανέφεραν τα καθεστωτικά μέσα: «Σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια του απογεύματος έφτασε ένα μήνυμα σε ένα από τα γραφεία του συγκροτήματος των θεατρικών εγκαταστάσεων που προειδοποιούσε σχετικά με την τοποθέτηση βόμβας στο κτήριο. Γι’ αυτόν το λόγο εκκενώθηκαν οι χώροι και ερευνήθηκαν από εκπαιδευμένους σκύλους. Μετά τις 19.00 οι αστυνομικές πηγές ενημέρωσαν ότι δεν είχε βρεθεί κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, όπως προειδοποιούσε το ανώνυμο μήνυμα».

Είμαστε σε πόλεμο. Ενάντια στο κράτος, στο Κεφάλαιο και στους υπερασπιστές τους. Αυτούς που νομιμοποιούν το ρόλο της εξουσίας και της καταπίεσής της, ψηφίζοντας, ζητώντας περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη μπατσαρία, καταναλώνοντας σκατά.

Βαδίζουμε προς την Αναρχία παίρνοντας το μονοπάτι που θεωρούμε αναγκαίο για να προσεγγίσουμε την αγαπημένη μας Λευτεριά. Κάνουμε στην άκρη κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται στο διάβα μας.

Ξέρουμε καλά ότι, μονάχα με απειλές για τοποθέτηση βόμβας, δεν πρόκειται να δούμε τα όνειρά μας να γίνονται πραγματικότητα, αλλά ξέρουμε επίσης ότι όλα τα μέσα είναι σημαντικά και επαναστατικά, από την πένα μέχρι τις σφαίρες· δεν υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο απ’ άλλα.

Μπορούμε να βαδίσουμε διαφορετικά μονοπάτια· το σημαντικό δεν είναι ποιος θα φτάσει πρώτος, αλλά να φτάσουμε όλοι κι όλες μαζί, με ένα χαμόγελο στα χείλη, οπλισμένοι/-ες με αγάπη και οργή. Όλοι κι όλες μαζί για την Κοινωνική Επανάσταση.

Χαιρετίζουμε τα άγρια σκυλιά απ’ τις άλλες αγέλες. Αποφασίζουμε να αλυχτήσουμε μαζί, και θα δαγκώσουμε με λύσσα…

Επαναστατική Οργάνωση–Εμπρηστές Συνωμότες
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

πηγή