Μπλούμεναου, Βραζιλία: Δράσεις της κατάληψης Korr-Cell

Αγωνίσου για το πάρκο της Πραΐνια!

Τα συντρόφια από την κατάληψη Korr-Cell πραγματοποίησαν στα μέσα Οκτώβρη δύο δράσεις με διαφορετικές θεματικές στην πόλη του Μπλούμεναου:

Στις 14 Οκτώβρη αναρτήθηκαν δύο πανό ενάντια στην καταστροφή του ποταμού Ιταζαΐ-Ασού και του πάρκου της Πραΐνια. Το ένα κρεμάστηκε σε πεζογέφυρα του τοπικού πανεπιστημίου και το άλλο στη γέφυρα Αντόλφο Κόντερ, βασική δίοδο για τη συνέχιση των «έργων ανάπλασης» επί της αριστερής όχθης του ποταμού. Οι υπάλληλοι της δημαρχίας δεν έχασαν, βέβαια, χρόνο να ξηλώσουν τα πανό ώστε να εξαφανίσουν από τη δημόσια θέα οποιαδήποτε πράξη αντίστασης στην απειλούμενη τσιμεντοποίηση και στην αρπαγή μιας ακόμη δημοσιάς προς όφελος των συμφερόντων της μπουρζουαζίας.

Στις 16 Οκτώβρη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας ενάντια στα ταχυφαγεία McDonald’s, οι καταληψίες της Korr-Cell ξαναβγήκαν στο δρόμο κι έστησαν ένα φρίγκαν πικνίκ έξω από ένα φαστφουντάδικο του πολυεθνικού κολοσσού, που αποκομίζει υπέρογκα κέρδη από την εκμετάλλευση ζώων, ανθρώπων και φύσης. Οι αναρχοπάνκηδες ξεδίπλωσαν πανό και μοίρασαν κείμενα, παραμένοντας στο σημείο όλο το απόγευμα.

Η δράση εξελίχτηκε χωρίς κανένα παρατράγουδο, ώσπου ο κόσμος τα μάζεψε και κίνησε για την πανεπιστημιούπολη, όπου κρέμασε τα πανό, αλλά συνάντησε την απαγόρευση του μοιράσματος κειμένων. Το γεγονός σκιαγραφεί μονάχα μία από τις όψεις που παίρνει η καταστολή οποιασδήποτε έκφρασης δεν ευθυγραμμίζεται με τα καπιταλιστικά και συντηρητικά σχέδια των αποκαλούμενων δημόσιων πανεπιστημίων και της βραζιλιάνικης δημοκρατίας.

Παγκόσμια μέρα ενάντια στα McDonald’s. Μποϊκοτάρισε κι εσύ!

Μη δηλητηριάζεσαι. Πες όχι στα McDonald’s!
Αναρχοπάνκηδες στον αγώνα! Παγκόσμια μέρα μποϊκοτάζ των Μακ-σκουπιδιών και του Μακ-καρκίνου!