Μεξικό: Ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε περιπολικό

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

«… απορρίπτουμε την ιδέα της φαινομενικής αθωότητας της κοινωνίας. Η σιωπή ποτέ δεν είναι αθώα. Μισούμε τόσο το χέρι που κρατάει το μαστίγιο, όσο και την πλάτη που παθητικά το υπομένει».
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς / Θεόφιλος Μαυρόπουλος

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Άμεσης Δράσης σε αλληλεγγύη στο σύντροφο Μάριο Αντόνιο Λόπες «Τρίπα»:

«Είμαστε ο αιθέρας που λευτερώνουν τα νεφελώματα απ’ τα ροδάνια τους»

Αποφασίσαμε να ξεπορτίσουμε και να ξεχάσουμε το φόβο, και παρ’ ότι έχουμε επίγνωση των κινδύνων είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε πυροδοτώντας το σκότος, κλέβοντας από το χρόνο την καθημερινότητα, και σπάζοντας έτσι τη σιωπή με τα ξαναμμένα μας χνότα.

Γινόμαστε ένα με τα απροσάρμοστα βήματα που κουβαλά ο άνεμος, με το άσβεστο πάθος όλου του πράσινου που ακόμα και κάτω από την άσφαλτο αρνείται να πεθάνει, αυτή την υπέροχη κι άγρια βλάστηση που μ’ ασέβεια κι ανυποταξία παγιδεύει τα βλέμματα, με τα μικρά της βλαστάρια να ραγίζουν το τσιμέντο.

Απορρίπτουμε τη συνθετική ιστορία, αυτήν που λατρεύει τις μηχανές που αμπαλάρουν τα πάντα με φίνα και διαβρωτικά πλαστικά περιτυλίγματα. Είμαστε λουδίτες παλλόμενοι στο ρυθμό της γης και αποφασίζουμε να ξαναβαφτίσουμε την πραγματικότητα.

Συντρόφια, σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τη σύνοψη μιας δράσης που δεν ολοκληρώθηκε, λόγω σφάλματος στη συσκευή χρονοκαθυστέρησης του εμπρηστικού μηχανισμού που τοποθετήσαμε στις 20 Δεκέμβρη 2012 σ’ ένα περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας της πολιτείας του Μεξικού (ΕντοΜέχ). Είναι απαραίτητο να επισημάνουμε ότι δώσαμε προσοχή στις λεπτομέρειες ασφαλείας και πως, έστω κι αν ο μηχανισμός βρίσκεται στα χέρια των καταραμένων αστυνομικών δυνάμεων, δε θα κατορθώσουν να αποκομίσουν απ’ αυτόν κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, τίποτε απολύτως.

Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε τυχόν γκάφες μας, ακριβώς όπως κοινοποιούμε τις επιτυχημένες επιθέσεις μας, ώστε να μπορούν να χρησιμεύσουν ως μέθοδος ανάπτυξης εντός του άτυπου χαρακτήρα. Είμαστε σίγουροι ότι έχει κι αυτή η δράση κάποια χρησιμότητα, λειτουργώντας ως προειδοποίηση και υπενθύμιση της συνέχισης των εχθροπραξιών σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Οι απροσάρμοστοι, οι άγριοι συνεχίζουμε να τα σπάμε, κι αυτή η ενέργεια δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα στόχο προς ολοκλήρωση.

Τώρα νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με όλα τα συντρόφια που βρίσκονται αιχμάλωτα στις φυλακές του κράτους, πιστεύοντας ότι αυτές οι γραμμές θα φτάσουν στον καθέναν και στην καθεμιά, κάνοντάς τους να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι ή μόνες, κι ελπίζοντας από καρδιάς πως έτσι ερχόμαστε κοντά τους. Μέσα και έξω απ’ τα κελιά υπάρχει η επίμονη αγάπη του αγώνα ενάντια στο επιβεβλημένο. Σας ονομάζουμε νυχτοπούλια, κι ευχόμαστε να σας δούμε μακριά απ’ τα κελιά.

Όλοι κι όλες μαζί, υπό την κάλυψη της νύχτας, γευόμαστε το θέαμα που προσφέρουν χιλιάδες σπίθες, φτιάχνοντας δέσμες από αστέρια που εκρήγνυνται και φωτίζουν τα βλέμματα.

Ο αγώνας είναι ενάντια σε ολάκερη την υπάρχουσα και επιβεβλημένη πραγματικότητα!

Αλληλεγγύη σε όλα τα συντρόφια που βρίσκονται έγκλειστα στις φυλακές του κόσμου!

Δύναμη σε Μάριο Λόπες, Νικόλα Γκάι, Αλφρέντο Κόσπιτο, Κάρλα, Ιβάν, Χένρυ, Ελίζα Ντι Μπερνάρντο, Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, Μάρκο Καμένις και σ’ όλα τα απαχθέντα απ’ το κράτος συντρόφια!

Ητ και Μπίλλυ, τα νέα της απελευθέρωσής σας μας έδωσαν μεγάλη χαρά!

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ!

Η άγρια και ασυγκράτητη ζωή δε θ’ αφανιστεί…

Ποτέ παραδομένοι, ποτέ μονάχοι,
όμορφα βίαιοι κι εξοργισμένα δυνατοί!

Αντιπολιτισμική Φράξια του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης,
προσκείμενη στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία
(FA/FLT/FAI)

πηγή