13 Ιούνη, μέρα διεθνούς αλληλεγγύης στους/ις αναρχικούς/ές στην Ισπανία

Η επιχείρηση Πανδώρα εξαπολύθηκε τον Δεκέμβρη του 2014 και η επιχείρηση Πινιάτα τον Μάρτη του 2015 σε διάφορες ισπανικές πόλεις. Τρεις εκ των πέντε συντρόφων που προφυλακίστηκαν μετά την επιχείρηση Πινιάτα αποφυλακίστηκαν χωρίς καταβολή εγγύησης, ωστόσο συνεχίζουν να διώκονται και τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Μπορείτε να διαβάσετε ένα πρόσφατο γράμμα του Πολ, αναρχικού αιχμαλώτου της επιχείρησης Πινιάτα, εδώ.

Ακολουθεί η μετάφραση ενός καλέσματος διεθνούς αλληλεγγύης για τις 13 Ιούνη 2015.
«Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε και βγήκανε τα τέρατα, αλλά κάτι ’ναι κρυμμένο στον πάτο του κουτιού της Πανδώρας, κάτι το θαυμαστό. Οργή».

Πανδώρα, Πινιάτα κι ακόμη παραπέρα: Αν μας επιτίθενται επειδή αγωνιζόμαστε, θα απαντήσουμε με αγώνα!

Διαδήλωση και Μέρα Δράσης
Βαρκελώνη, 13 Ιούνη, Πλάσα ντε Σαντς και ώρα 18:30

Κάλεσμα σε διεθνή αλληλεγγύη

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την όξυνση της καταστολής εναντίον αναρχικών κι άλλων εξεγερμένων, στο ισπανικό κράτος. Πρόσφατα παραδείγματα ήταν οι μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις Πανδώρα και Πινιάτα. Απαντώντας στην εξάπλωση της δραστηριότητας και των κινητοποιήσεων, όπως και των ξεσηκωμών σε όλη την επικράτεια, κι ιδίως στην Καταλονία, το κράτος προχώρησε στη σύλληψη μιας ντουζίνας συντρόφων επικαλούμενο τον αντιτρομοκρατικό νόμο, στοχεύοντας στην επιβολή ενός κλίματος φόβου και αδράνειας. Αν και η πλειονότητα των διωκόμενων έχουν πλέον αποφυλακιστεί, εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εις βάρος όλων.

Τώρα είναι η σειρά μας να τους δείξουμε πως οι απόπειρές τους να μας σιγάσουν δεν θα αποδώσουν και πως οι ενέργειές τους επιφέρουν συνέπειες. Η 13η Ιούνη είναι μια μέρα δράσης για όλα τ’ άτομα που διώχθηκαν και κυνηγήθηκαν, τόσο με τις τελευταίες επιχειρήσεις όσο και σε άλλες. Τη μέρα αυτή στη Βαρκελώνη θα πραγματοποιηθεί μια μαχητική διαδήλωση, ενώ θα υπάρξει κινητοποίηση και στη Μαδρίτη με την έναρξη μιας καμπάνιας αλληλεγγύης. Απευθύνουμε ένα κάλεσμα για αλληλεγγύη και διεθνή στήριξη με όποιον τρόπο κρίνει ο καθένας καλύτερο.

ισπανικά, αγγλικά