Σάββατο, 19 Μάρτη: Διεθνής μέρα αντικατασταλτικών δράσεων

Αθήνα: Δράση αντιπληροφόρησης
για τη διογκούμενη παγκόσμια καταστολή

Από την Κερατέα έως το Παρίσι, από το Βερολίνο έως το Ρίο ντε Ζανέιρο, η ωμή κρατική βία και η καθημερινή αστυνομική καταστολή επιτίθενται σε πλατιά κοινωνικά κομμάτια πιο άγρια από ποτέ. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η διάδοση κινηματικών νέων και η καταγγελία των δολοφονικών μεθόδων κράτους και αφεντικών οπλίζουν τα χέρια μας για τη συλλογική προετοιμασία της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΓΑΛΛΙΑ Στις 19 Μάρτη, στο πλαίσιο της Μέρας Αντικατασταλτικών Δράσεων, πραγματοποιούνται πολύμορφες εκδηλώσεις σε πολλά μέρη του γαλλόφωνου κόσμου. Από το 2007 μέχρι σήμερα, μόνο στη Γαλλία, 51 άτομα έχουν πέσει νεκρά από χέρια αστυνομικών. Το δόγμα μηδενικής ανοχής εφαρμόστηκε με μαζικές απελάσεις των Ρομά και επεκτάθηκε στα κοινωνικά κομμάτια που παλεύουν ενάντια στ’ ασφυκτικά μέτρα λιτότητας.

Απολογισμός των απεργιακών κινητοποιήσεων του Οκτώβρη του 2010 ενάντια στο νέο ασφαλιστικό ήταν 2.000 προσαγωγές, αλλά και πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων με ποινή φυλάκισης, που συνε χίζουν να εκδίδονται σε όλη τη χώρα. Την ίδια περίοδο η αστυνομική θηριωδία κορυφώθηκε στη Λυόν: Οι δυνάμεις καταστολής κατέλαβαν ολόκληρο το κέντρο της πόλης και εγκλώβισαν στην κεντρική πλατεία περίπου 600 διαδηλωτές επί έξι ώρες, επιστρατεύοντας όργανα της αντιτρομοκρατικής, ελικόπτερο, τεθωρακισμένα «αύρας» νερού, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες. Τελικά, προκειμένου ν’ αποχωρήσουν, οι συγκεντρωμένοι υποχρεώθηκαν να καταγραφούν στ’ αρχεία της αστυνομίας.

http://www.youtube.com/watch?v=9vi7Tq1BZcg

Ενδεικτικά, ας προσθέσουμε εδώ τους εκατοντάδες τραυματιών (πολλοί εφ’ όρου ζωής, όπως αγωνιστές με βγαλμένα μάτια και κομμένα αυτιά από πλαστικές σφαίρες) και τον εμετικό 42ο νόμο ασφαλείας, ευρύτερα γνωστό ως LOPPSI 2, που θεσμοθετεί το φακέλωμα, την ηλεκτρονική παρακολούθηση και το χαφιεδισμό με σκοπό να αφανίσει τον αποκαλούμενο «εσωτερικό εχθρό».

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ Σε ένα άλλο «δημοκρατικό» κράτος, αυτό της Ινδονησίας, χιλιάδες αυτόχθονες του λαού της Δυτικής Παπούα έχουν σφαγιαστεί από το στρατό και την αστυνομία, μάρτυρες μιας πραγματικής κοινωνικής γενοκτονίας με στυγνές εκτελέσεις, αθρόες φυλακίσεις, βασανιστήρια και πυρπολήσεις ολόκληρων χωριών. Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της Δυτικής Παπούα έχουν οδηγηθεί στην προσφυγιά.

Ταυτόχρονα όλη η επαρχία Ιάβα, όπου βρίσκεται και το Κούλον Πρόγκο, τελεί υπό «ειδικό καθεστώς»: Ο σουλτάνος της Γιογκγιακάρτα αξιώνει από το κράτος τα εδάφη της περιοχής. Σε συνεργασία με αυστραλιανές εταιρείες, Νοτιοκορεάτες, Τσέχους και άλλους επενδυτές, ο σουλτάνος προωθεί τη διάνοιξη ορυχείων εξόρυξης σιδήρου στο Κούλον Πρόγκο, ως το πρώτο βήμα εγκαθίδρυσης της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης. Οι ντόπιοι αγρότες απάντησαν άμεσα σε αυτά τα σχέδια λεηλασίας: Οργάνωσαν δράσεις σαμποτάζ, καταστρέφοντας το εργοτάξιο και τα γραφεία των εταιρειών εξόρυξης. Η σθεναρή αντίσταση των χωρικών ενάντια στην αρπαγή της γης τους κατόρθωσε να αποτρέψει μέχρι στιγμής την έναρξη οποιωνδήποτε εργασιών.

Σήμερα οι κοινότητες χωρικών της περιοχής του Κούλον Πρόγκο απευθύνουν διεθνή έκκληση αλληλεγγύης, καθώς οι εταιρείες έχουν εξαπολύσει μηνύσεις εναντίον τους, το ινδονησιακό κράτος έχει στείλει 700 αστυνομικούς ειδικών σωμάτων ασφαλείας, ενώ οι λεγόμενες αριστερές οργανώσεις συνεργούν με τα πολυεθνικά αφεντικά διεξάγοντας εκ μέρους των ΜΚΟ τους μία ενδοτική καμπάνια «νομιμότητας», η οποία αποσκοπεί στην ειδεχθή ποινικοποίηση άλλου ενός δίκαιου αγώνα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ Για άλλη μια φορά το επίσημο κράτος της Βραζιλίας υποκλίνεται στις άγριες ορέξεις «παραγόντων» και μεγαλοεργολάβων. Ενόψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, χιλιάδες οικογένειες έχουν ήδη εκτοπιστεί και ολόκληρες φαβέλες έχουν κατεδαφιστεί. Ο συνολικός αριθμός των εξαθλιωμένων οικογενειών που απειλούνται με διωγμό ξεπερνά τις 20.000.

Το Κεφάλαιο στοιχηματίζει υπέρογκα ποσά στις εντατικές επιχειρήσεις-σκούπα και στον ολ οκληρωτικό αφανισμό φτωχών οικισμών σε μια χώρα με εκατομμύρια αστέγους και καταληψίες στέγης, και με κατώτατο μισθό τα 510 ρεάις (περίπου 225 ευρώ). Παράλληλα, τα κοινωνικά κινήματα που αγωνίζονται για αξιοπρέπεια έχουν χτυπηθεί επανειλημμένα από την καλά αμειβόμενη αστυνομία. Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων πλήττει εργαζομένους, φοιτητές, ανέργους, ενώ τα κέρδη από αυτό το χαράτσι θα ταΐσουν τ’ αφεντικά που ελέγχουν τα μέσα μεταφοράς και τους διεφθαρμένους πολιτικούς και διοικητικούς διαμεσολαβητές αυτών των εταιρειών.

Στο Σάο Πάολο και σε πολλές άλλες πόλεις, παρά τα άγρια κατασταλτικά μέτρα, το διευρυμένο κίνημα για την υπεράσπιση του αγαθού της δημόσιας και δωρεάν μετακίνησης αμφισβητεί έμπρακτα με την παρουσία του στο δρόμο αυτές τις μεθοδεύσεις κράτους και Κεφαλαίου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Συλλογικότητες απ’ όλο τον κόσμο συντονίζουν δράσεις αλληλεγγύης από τις 17 έως και τις 30 Μάρτη σε πολυάριθμες γερμανικές πόλεις, με τη 18η Μάρτη να έχει αναγγελθεί ως Μέρα Πολιτικών Κρατουμένων. Το Αντικατασταλτικό Φόρουμ καλεί σε Διεθνή διάσκεψη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους, η οποία διεξάγεται στο Βερολίνο στις 19 Μάρτη.

Σε όλο τον κόσμο χιλιάδες συλληφθέντες και πολιτικοί κρατούμενοι βασανίζονται αδιάκοπα, βρίσκονται σε κελιά απομόνωσης, έχουν καταδικαστεί σε θάνατο. Οι εκκωφαντικές φωνές των 9 του Ρέικιαβικ, των 46 του Χαράρε στη Ζιμπάμπουε, των κρατουμένων για τη σκευωρία «υπόθεση βόμβες» στη Χιλή, οι φωνές του Τόμας Μάγερ-Φαλκ, του Μουμία Αμπού-Τζαμάλ, της Μαρί Μέισον, του Άρη Σειρηνίδη, και αναρίθμητων άλλων διωκόμενων που δεν αναφέρονται απλώς εδώ, καλούν σε έμπρακτη και συνεχή παγκόσμια αλληλεγγύη.

Τα καθεστωτικά ειδησεογραφικά μέσα δε θα μας πουν ότι χιλιάδες συλληφθέντες φυλακίζονται σε όλο τον κόσμο επειδή τάχτηκαν ενάντια στην κοινωνική αδικία και στην κρατική τρομοκρατία, ενάντια στην καταστροφή των φυσικών συνθηκών διαβίωσης, στην καπιταλιστική κυριαρχία και στη μισθωτή σκλαβιά, ενάντια στη βάναυση καταπίεση των γυναικών. Οι εξουσιαστές πολεμούν τους ακτιβιστές και ριζοσπαστικοποιημένους μαχητές είτε με κατάφωρη τρομοκρατία είτε με πιο «διακριτικούς» μηχανισμούς καταστολής, πάντοτε όμως με στόχο να εξοντώσουν τη φυσική και πολιτική υπόσταση των πολιτικών ομήρων τους, κατ’ επέκταση και όλων των καταπιεσμένων, αποκλεισμένων και αγωνιζόμενων ανθρώπων.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Τ’ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

| συνεχίζεται . . .

No Comments “Σάββατο, 19 Μάρτη: Διεθνής μέρα αντικατασταλτικών δράσεων”